Mitsubishi Electric logo


Nytt bidrag för dig som byter till värmepump från el eller gas

Har du ett hus uppvärmt med el eller gas? Då har vi riktigt goda nyheter: Nu kan du ansöka om bidrag för energieffektivisering när du byter till värmepump. Syftet med bidraget är att skynda på införandet av klimatvänlig uppvärmning och samtidigt minska husägares sårbarhet för skenande energipriser.

Det nya energieffektivseringsbidraget infördes 3 juli 2023 men ges även retroaktivt från 8 november 2022 och framåt. Bidraget omfattar både luft-luft, luft-vatten och bergvärme, men om du väljer en luft-luftvärmepump behöver du kombinera den med en varmvattenberedare med inbyggd värmepump, en så kallad värmepumpsberedare.

Du kan få bidrag för maximalt 50 procent av materialkostnaderna, som mest 30 000 kronor. Det innebär att du fortfarande kan använda dig av ROT-avdraget för arbetskostnaderna. Därför är det lönsammare än någonsin att byta värmesystem nu!

För att kunna söka effektiviseringsbidraget måste vissa förutsättningar vara uppfyllda. Exempelvis kan bidrag enbart sökas för permanentboende, inte fritidshus, och utföraren måste vara godkänd för F-skatt. Läs mer hos Boverket där du också hittar information om hur du ansöker om bidraget i deras e-tjänst.

Det kan inte bli ett bättre läge för dig som funderat på att byta värmesystem. Framtidssäkra både ekonomi och uppvärmning – ta kontakt med en av våra återförsäljare redan idag och boka din nya värmepump, luft-luft, luft-vatten eller bergvärme, så fort som möjligt!

Om oss

Om ossHållbarhetKarriärPress

Följ oss

FacebookLinkedinInstagramYoutube

Sekretesspolicy | Användarvillkor | Cookies | Hantering av personuppgifter | Webbplatskarta

© Mitsubishi Electric Sweden